Afbeelding van Studenten Erasmus Universiteit helpen Sallandse Wegenbouw verder op weg naar circulaire economie
Eigenwijze
http://www.sallandsewegenbouw.nl/wp-content/uploads/2016/12/SALW6001_Jubileum_brochure_def.pdf
Download
hier onze
Eigenwijze
Nieuws

Hieronder vindt u de meest recente nieuwsberichten en de uiteenlopende projecten die we realiseren.

Daarnaast informeren wij u hier ook graag over evenementen en actualiteiten in onze sector.

30/4/2018

Studenten Erasmus Universiteit helpen Sallandse Wegenbouw verder op weg naar circulaire economie

Onder professionele begeleiding van Diana den Held hebben circa 60 master studenten van de Erasmus Universiteit Rotterdam zich gebogen over het vraagstuk hoe de Sallandse Wegenbouw zich verder kan ontwikkelen tot een circulair grond-, weg- en waterbouw bedrijf. Dit vraagstuk is als groepsopdracht ingebracht bij het vak Circular Economy waarbij bedrijfskunde en economie studenten alles leren over de circulaire economie gebaseerd op het Cradle to Cradle principe. Diana den Held heeft dit vak geïntroduceerd aan de Erasmus Universiteit en is docent van het vak. Michael Braungart, één van de twee schrijvers van het boek Cradle to Cradle, had een positie aan de Erasmus Universiteit.

De studenten hebben in drie weken tijd met Sallandse Wegenbouw meegedacht over in hoeverre de infra sector zich tot op heden heeft ontwikkeld op circulair gebied en welke stappen Sallandse Wegenbouw kan nemen om richting de circulaire economie te bewegen. Vorige week hebben Herald Kottink (Sallandse Milieu en Advies) en Kim Middelkamp (New Business) twee middagen de eindpresentaties van de studenten mogen bijwonen waarbij de resultaten van hun onderzoek werden gepresenteerd. Zij waren erg onder de indruk van de vele ideeën en hoge kwaliteit van de presentaties. Met deze informatie en de ervaring van het geslaagde circulaire project de Herinrichting Industrieweg te Wageningen op zak gaan we met volle energie aan de slag met een circulaire Sallandse Wegenbouw.